vineri, 11 septembrie 2009

Remember al verii











A trecut parcă prea repede, prea puţin intens, prea radical, prea simplu, prea monoton, prea aerian,prea fără vlagă. Poate prea brutal pentru mine. Şi mai brutal e gândul că toamna va continua, firesc, cu iarnă, cu momente mohorâte, mai ales pentru o veşnică iubitoare a primăverii cum sunt eu. De câteva zile sfidez frigul şi umblu desculţă prin casă, deşi picioarele îmi sunt mai mult decât îngheţate. Şi nu accept ideea că e timpul să mă îmbrac mai gros, chiar dacă sinuzita îmi dă mari bătăi de cap. Sunt atâtea hăinuţe de vară pe care nu le-am purtat şi mă amuză gândul că aş putea şoca umanitatea suceveană purtându-le pe un mare ger. Citisem lunile trecute o carte semnată de Octavian Paler, Autoportret într-o oglindă spartă, şi am fost marcată de o destăinuire a autorului - lipsa banilor a dus la îmbătrânirea pasiunilor; copilul Octavian Paler şi-a dorit o perche de pantaloni scurţi şi când a reuşit să-i cumpere, era deja iarnă, şi picioarele îi erau învineţite de frig, pentru că el se încăpăţâna să sfideze acel anotimp...la fel ca mine.
În această vară am preferat să stau mai mult timp în casă, să citesc, să cânt- cred că vecinii sunt deja familiarizaţi cu repertoriul meu, zilnic le cânt câte ceva , în baie ecoul îmi dă aripi de Lara Fabian...Poate întâlnirea cu elevii mă va scoate din această amorţeală, de fapt sunt sigură de acest lucru şi mi-e dor de ei enorm. Puţine emoţii, trebuie să devin mai serioasă, şi asta implică ceva muncă, căci acasă sunt cel mai alintat om posibil, de fapt nu om ci copil. Nero transmite salutări tuturor, e aşa de fericit încât fotografia este extrem de relevantă în acest sens. Nu e trucată, e chiar el,tăvălit în iarbă. Puţin gelos pe căţeluşul ce-l ţin în braţe. Dar mereu recunoscător pentru prietenia ce i-o port.Vă pupăcesc pe toţi, dor de voi!!!

4 comentarii:

  1. Ce qui serai super, ce serait un petit commentaire en français.
    Amitiés;
    Michel

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia auzi frate . . . ce ti-e si cu blogeritzele astea - cica e naspa ca dupa toamna vine iarna. Am o veste si mai dezolanta pentru tine (incearca sa stai pe un scaun si tine-te bine) dupa 2 vine 3!
    Si ia nu mai sfidati voi frigul si mai deschideti si voi caloriferele alea ca nu se intampla nimic rau!
    Ce minciuni ca a stat mai mult in casa - a fost la mare si s-a distrat extraordinar si a schimbat 3-4 tinute pe zi, in majoritate alcatuite din izmene, ca pantalonii scurti ii poarta la iarna!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc de vizita,dar si blogul tau este minunat,iar cateluisi pe care ii ai sunt adorabili,o seara minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere